Ulovlig beboelse Vesterkæret

Til kolonihaveejere i Haveselskabet Vesterkæret.

Bestyrelsen for Haveselskabet Vesterkæret, er blevet bekendt med, at der er fastboende kolonihaveejere i Vesterkæret, her i vinterperioden.

Bestyrelsen vil med denne skrivelse gøre jer, som bor i jeres kolonihavehuse, uden for den tilladte periode fra 1/4 til 31/10 efter kl.21.00 til kl.07.00 opmærksom på, at dette ikke er lovligt.

Vi vil også med denne skrivelse, gøre jer opmærksomme på, at I ved underskrivelse af jeres lejekontrakt, blev gjort bekendt med, at dette er ulovligt, og at I skrev under på dette, da I købte jeres kolonihave.

Vi mener også, at det ikke er rimeligt, at man har en fup adresse uden for kolonihaven, for så at bruge kolonihaven til helårsbrug.

Det er ifølge Aalborg kommunes “Almindelige bestemmelser for kolonihaver”

Kolonihaveforbundet i Danmark`s love

Nordjyske Kreds love

samt Vesterkæret Kolonihaveforenings love, som er vedtaget på vores generalforsamling, forbudt at bo i kolonihaveforeningen i vinterperioden.

Ved overtrædelse af disse love, vil lejekontrakten med Haveselskabet Vesterkæret blive opsagt.

Aalborg kommune og Nordjyske Kreds har ved et møde her i efteråret 2017, talt om at køre en prøvesag ved retten, om ophævelse af lejekontrakten ved ovennævnte tilfælde.

Vi håber på, at der vises forståelse for, at vi som bestyrelse ikke kan se på, at disse regler overtrædes, og at det er bestyrelsens pligt og ret at påpege ulovligheden. Vi håber på, at I vil finde en løsning på jeres problem, så vi I Vesterkæret fremtidig kan overholde de regler og love som er udstedt.

De haveejere som ikke er enige i ovenstående, vil bestyrelsen meget gerne have et møde med, da vi med en dialog måske kan få løst vores problem. Konsekvensen af dette, kan desværre resultere i restriktioner fra Aalborg Kommune.

3 thoughts on “Ulovlig beboelse Vesterkæret

 1. Synes nordjyske kreds skulle koncentrere sig om strøjbergsminde hvor man både har helårs og parkering samt hus, hække og hegn der er over det tilladte
  Og så lade vestrekæret være lidt i fred
  Mvh Kaj. Have nr xxx

 2. Det er spild af plads at have en masse tomme huse – at folk både skal have fast bolig og hobbybolig når en hobbybolg faktisk for nogle er rigeligt. Aalborg Kommune har ikke nok boliger – mange studerende bor på campingplads i begyndelsen når de flytter til byen. Så det er en skam at man ikke bare lader dem som behøver lidt, bo i kolonihavehuse – så der er mere plads til alle dem som vil bo i lejlighed. Det samme gælder sommerhuse. Egentlig enormt besynderligt at have så mange tomme huse stående som udemærkes KAN fungere fint til beboelse.

  Jeg er med på at det er ulovligt – men det er netop loven omkring dette emne jeg kritiserer her. Og når Fjordbyen og Strøybjergsminde kan få lov at blive på trods af overtrædelse heraf, synes jeg ikke i som bestyrelse behøver at tage det så alvorligt. Det er hvad man gør det til. Lige nu gør I det værre end det behøver at være og opfordrer folk til at lege politibetjente overfor hinanden – i stedet for at lade de få mennesker som trives godt i småt sove i sit kolonihavehus hele året.

  Fup adresse er man jo tvunget til sådan som reglerne er skruet sammen. Tænk nu ud af boksen. Hvad er mest bæredygtigt? En masse tomme huse folk kunne have glæden af hele året? Eller at alle med sommerhus og kolonihave yderligere også skal optage plads i en anden bolig.

  Her mener jeg at vi mennesker kan være med til at gøre en forskel. Historiske ændringer sker ikke ved at følge loven, men stille spørgsmålstegn til den og udfordre den såfremt den ikke er optimal længere.

 3. Aalborg har masser af boliger, der er på ingen måde en mangel på boliger længere. Desuden er det ikke holdbart at lade folk bo i dårligt isolerede og utætte huse, som mange kolonihaver er.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *